Over ons

Autorijschool Wim Steintjes bestaat al sinds februari 1982. Met meer dan 4100 geslaagden zijn wij een begrip in de regio.

Lees verder

Over ons

Een terugblik van ruim 40 jaar onze eigen rijschool

1979

Diploma rijinstructeur behaald

In augustus 1979 heb ik mijn diploma als rij instructeur behaald en ben ik mijn loopbaan begonnen in Arnhem waar ik van 1979 tot begin 1982 heb gewerkt bij twee rijscholen.


1982

Start eigen rijschool

In februari 1982 zijn wij vanuit de Deurvorststraat in Doesburg onze eigen rijschool gestart. Ook Wanda sloot toen aan met het geven van de theorielessen. Onze eerste auto was een Golf en de motorrijlessen werden gegeven op een Honda CM400T. Hierna volgde nog een Golf, dit was één van de eerste auto’s met 5 versnellingen, waarna er nog vele auto’s volgden. Zoals de Opel Corsa, Kadet, Vectra en Astra. Met de Astra hebben we nog in de krant gestaan, omdat ik als één van de eerste in de Astra reed. Dit was de vervanger van de Kadet.


2001

Verhuisd

In 2001 zijn we verhuisd en hebben we naast de rijschool ook "Het Koffiekabinet" in de Meipoortstraat gerund. Wanda was inmiddels ook bezig met het behalen van haar instructeursbewijs en is vanaf toen, naast de theorielessen, ook rijles gaan geven. Na de Opel zijn we overgestapt op Renault o.a. de Megane en Senic. Hierna een aantal jaren Toyota gereden o.a. Avensis, Corolla en Auris.


2010

Jens komt onze rijschool versterken

In 2010 is ook Jens onze rijschool komen versterken.


2010

Terug naar de Volkswagen Polo

Na jaren lang met plezier in de Toyota gereden te hebben zijn we weer terug gegaan naar het merk waar het allemaal mee begon; de Volkswagen Polo. Deze is later opgevolgd voor mij door een Golf 7 en Wanda en Jens kozen voor de Volvo v40.


2018

Jens verlaat de rijschool

In 2018 heeft Jens zijn beroep als rij instructeur ingewisseld voor een baan in het onderwijs. Wanda is vervolgens verder gaan rijden in de Golf en voor Wim kwam er een BMW X1. Doordat er steeds meer vraag komt voor automaat lessen hebben we daarnaast een nieuwe automaat aangeschaft: een Mercedes B klasse.


2022

40 jarig bestaan

Dit jaar bestaat onze rijschool 40 jaar!


2022

Rijles in elektrische auto

Met onze nieuwe elektrisch Hyundai Kona les je vanaf nu elektrisch. Door de rust van elektrisch rijden – met zoals je misschien weet altijd een automaat – is het veel prettiger wennen aan het verkeer. Immers, je hoeft niet direct de truc van schakelen óók nog eens te leren (dat komt later wel, als je dat nog wilt). Bovendien helpt de auto jou met rijden vanwege alle elektronische snufjes. Misschien kun je hierdoor wel sneller afrijden in een elektrische auto, scheelt weer geld.


2022

Dennis

Dennis is onze collega instructeur en geeft les in de schakel auto.


Begin met rijlessen!

Meld je direct aan via ons aanmeldformulier!

Aanmelden

Daarom kies je voor ons

40 jaar kennis & ervaring
Gecertificeerd ADHD en Autisme instructeur
Gecertificeerd faalangstinstructeur
Hoog slagingspercentage
WhatsApp